• Svenska
  • Suomi
  • English
  • Deutsch
  • Bokmål

TransComponent Finland Ltd. är nu en del av Axel Johnson International -koncern.

Axel Johnson International stärker utbudet av fordonskomponenter i Norden

Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solutions stärker sin position genom förvärvet av Ab TransComponent Finland ltd (TransComponent). En ledande tillverkare och säljare av utrustning för tunga fordon på den Nordiska marknaden.

"Vi är glada att välkomna TransComponent till vår grupp som en del av vår strategi för fortsatt expansion. Det här är ett välskött och lönsamt företag som kommer utgöra ett värdefullt tillägg genom sina högkvalitativa produkter och goda kundrelationer. TransComponent kommer att komplettera vårt erbjudande samt möjliggöra synergier med de andra företagen i gruppen, säger Erik Eklöv, VD, Transport Solutions.

TransComponent är ett familjeföretag grundat 1996 och beläget i Närpes i den svenskspråkiga delen av Österbotten i Finland. Företaget med sina 20 anställda, tillverkar och säljer lådor för lastbilar och trailers. TransComponent har en lång historia och erfarenhet i branschen med start som ett affärsområde inom företaget BotniaTerm som har tillverkat lådor sedan 80-talet. Huvudprodukterna är verktygs- och reservhjulslådor som säljs under varumärket BT och de primära kunderna är fordonspåbyggare i Finland.

"Vi ser fram emot att bli en del av Transport Solutions och Axel Johnson International. Att ingå i den här entreprenöriella och stora industrikoncernen kommer att ge oss avsevärda möjligheter för framtida tillväxt”, säger Kenneth Sundblad, VD och majoritetsägare, TransComponent Finland Ltd.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Eklöv, Managing Director, Transport Solutions

+46 703 20 29 39, erik.eklov [at] axinter.com

Kenneth Sundblad, Managing Director, TransComponent Finland Ltd.

+358 40 482 08 66, kenneth.sundblad [at] transcomponent.com